Kender:
Az egyik legősibb ipari növény a kender. Számos iparág fontos alapanyaga. A növény minden része felhasználható, ennek köszönhetően használja a gyógyszer- és textilgyártás, élelmiszer-, építő- és autóipar, de állati alom is készül belőle. A kendermagból kisajtolt olajat kozmetikai cikkek készítésére, szappan, kence gyártására is használják. Esszenciális omega-3 és omega-6 zsírsav tartalma jelentős. Erősíti az immunrendszert, fokozza az agyműködést, megtisztítja az érrendszert a koleszterintől és a lerakódásoktól, csökkenti a vérnyomást. Növeli az energia- és anyagcsereszintet, javítja a szervek működését. Orvosi kutatások alapján alkalmas sclerosis multiplex tüneteinek kezelésére, mint például izomgörcsök, izommerevség, a kemoterápiás kezelés okozta rosszullét enyhítésére, a glaukómás betegek szemében csökkenti az intraokuláris nyomást, segít a vakság megelőzésében. 22 aminosavat tartalmaz, köztük azt a 8-at is, amit táplálékokból kell magunkhoz venni, mert szervezetünk magától nem tud előállítani. A legjobban hasznosítható növényi fehérjék közé tartozik a kendermagban lévő fehérje. Biztosítja a szövetek egészséges működését, növekedését, könnyen felszívódik. Hatásos száraz bőr kezelésében, helyreállítja a haj egészséges szerkezetét, enyhíti az ízületi gyulladással járó fájdalmat is, a menstruációs görcsöket. A gyomorsav nem irritálja a nyálkahártyát, mivel olaja védőréteggel vonja be a gyomor falát.
Dr. Herz Hidegen sajtolt kendermag olaj
A kendermag olaj hozzájárulhat az immunrendszer erősítéséhez, az érrendszeri betegségek kezeléséhez, a vérkeringés helyreállításához, a vérnyomás- és a koleszterinszint csökkentéséhez. Segíthet a gyulladások csökkentésében, mint például a húgyhólyag krónikus gyulladása, ízületi gyulladás, fekélyes vastagbélgyulladás és egyéb krónikus bélgyulladás. Hozzájárulhat a mozgásszervi rendellenességek kezeléséhez. Fiatalítja, regenerálja a bőrt.
Összetevők:
hidegen sajtolt kendermag olaj (Kiváló minőségű, higítatlan, hidegen sajtolt olaj).
Javasolt adagolás:
Ajánlott naponta 1 teáskanál (2ml) étkezés közben, vagy készételbe, salátába keverve.